dinsdag 2 juli 2013

Indicatiebesluit CIZ

Omdat blijkbaar mijn zorgindicatie die ik had na mijn revalidatieperiode tijdelijk was en dus al 4 jaar was verlopen, heb ik vorige week een nieuwe indicatie aangevraagd. Vandaag kreeg ik als antwoord dat mijn mantelzorger (Elien, mijn vrouw) die zorg die ik nodig heb wel kan verlenen. Daardoor krijg ik geen indicatie. Ik zit nota bene in een rolstoel die ik zelf niet kan rollen omdat ik geen handfunctie meer heb. Ik kan m'n eigen sokken niet aantrekken, om maar te zwijgen om mijzelf van (warm) eten en drinken te kunnen voorzien. Met andere woorden: zoek het maar uit! Ze vragen zich daar bij dat CIZ zeker niet af wat er hier gebeurt als "mijn mantelzorger met een baan" zelf eens ziek is of een paar dagen weg wil. Hoe ver zakt Nederland nog: economisch, de zorg, de werkloosheid, maar wel met nog steeds een hoog graai-gehalte, zie Robeco. Ik heb nog nooit een politiek gekleurd item op mijn blog geschreven, maar dit moest toch eens van mijn hart. Misschien moet ik dat vaker doen. Tenslotte zijn we vandaag de grens van 33.000 pageviews gepasseerd en dat in bijna iets meer dan 2 jaar. Maakt me toch een beetje trots. Ik neem er maar een paar om mijzelf weer te kalmeren. Groeten en Slainte, Cees

4 opmerkingen:

Rona zei

Cees je hebt helemaal gelijk. Vorig jaar liep ik ook tegen problemen aan om thuishulp te krijgen. Het was omdat mijn man een aantal nekhernia's had en aan zijn rug geopereerd was, anders hadden we ook niets gekregen. En dan de kosten nog ongelooflijk hoog. Niet leuk meer.

nancy zei

Hoi Cees.

Ik ben de partner van Pim van den Berg(ook kahlerpatient) en volg al lange tijd je blog. Het is triest dat het CIZ van bovenaf beslist en niet eens de moeite neemt om bij het thuisfront te informeren. Ik weet ook niet war dit naar toe moet.Soldidariteit, ho maar.

Het beste en sterkte
Nancy van den Berg

Marjolein zei

Ha Cees, dat valt weer tegen. Kun je in beroep gaan ofzo? Begrijp ik dat je wel hulp krijgt als je geen gediplomeerde mantelzorger in huis hebt? Dat zou wel heel erg krom zijn.
Hou je taai!
Hartelijke groet van Marjolein

Rijkjan rjsikkel@mac.com zei

Onbegrijpelijk