dinsdag 9 februari 2010

Status ...


Jullie zullen het niet geloven, maar ik zit momenteel achter mijn nieuwe laptop die ik mijn gezin en mijzelf cadeau heb gedaan, de tekst die jullie nu lezen gewoon in te spreken via een microfoon. Na anderhalf jaar wachten op de spraakherkenningssoftware werd het twee weken geleden plotseling via de pakketpost keurig hier aan huis afgeleverd.
Inmiddels heb ik een afspraak gemaakt bij het bedrijf die mij nog een middag instructie komt geven, maar ik ben nu toch al in staat gewone tekst te dicteren. Ik moet zeggen, het is een wonderlijk gezicht als je al die woorden op je scherm ziet verschijnen die je uitspreekt. Niet alleen tekst kan ik dicteren, maar ik kan ook commando's geven. Met andere woorden, ik kan met mijn stem nu Internet Explorer besturen en mijn e-mail ect.
Ik zal jullie ook nog even bijpraten over de afgelopen tijd. Inmiddels is de vergoeding voor de zorgtaxi geregeld en ga ik nu tweemaal per week naar de revalidatie in Breda. Dit zal nog tot eind februari duren. Dan zal ik waarschijnlijk weer aan de slag gaan in Oosterhout. De bloeduitslagen van het laatste onderzoek waren uitstekend en eind maart is weer de volgende controle. Verder zijn er nog wat ontwikkelingen op mijn werk, maar dat proberen we zonder het UWV op te lossen.
Ik ga nu echt een beetje verlangen naar het voorjaar, dan kan ik eindelijk met mijn scootmobiel naar buiten. Tot nu toe vind ik het bitter koud. Dat heeft voor sommige natuurlijk ook leuke kanten zoals voor Elien die het afgelopen weekend lekker is wezen skiën in Duitsland ... De bofkont. Gelukkig hebben de kinderen heel goed voor mij gezorgd. Groeten, Cees

5 opmerkingen:

Marjolein zei

Heeeee, fijn om weer wat van je te horen! (lezen) Zo, jij schrijft dus spreektaal. Super. Ik heb geen taalfout kunnen ontdekken, kennelijk spreek je netjes ABN.
Ik ben ook helemaal aan het voorjaar toe. gelukkig zie ik al wel sneuwklokjes in de tuin. Het zal toch wel ooit lente worden.
Spreken we weer eens af?
Hartelijke groeten, Marjolein

Bas Sibbing zei

Hoi Cees,

Dat is mooi dat je nu tegen ons kunt praten. "Bijpraten" kunnen we nu dus letterlijk nemen. Goed om weer van je te horen.
Ik hoop ook voor je dat het snel beter weer is, zodat je kunt rondcrossen met jet scootmobiel.

Groeten, Bas Sibbing

Alles komt goed zei

Hoi Cees,

Je zult me wellicht allang vergeten zijn, maar ergens in 2005 noemde je mij 'je tweede belgische fan'. (Ik kan verkeerd zijn, maar ik gok erop dat Lut de eerste was?). Ik heb ook Kahler en heb je blog al die jaren gevolgd en ik ben blij om weer eens iets te mogen lezen. Ik hoop net als jij dat het weer vlug verbetert zodat we weer een beetje buiten kunnen.
Veel plezier nog met je scootmobiel en je spraaktechnologie. Super dat zo'n dingen bestaan.

Alles komt goed zei

Mijn naam was Ann

jaynewberg zei

Ha Die Cees !

Fijn om te horen dat de mogelijkheden blijven toenemen.

Groeten van Jan & Pa