dinsdag 17 februari 2009

Nederland-regeltjesland ...

Mentaal zit ik nu, zoals ik het zelf noem, in fase vier. Na een periode van overleven, revalideren en hopen dat het beter wordt, komt de fase waarin je moet concluderen en accepteren dat dit het nu is. En als dan ook de behandelend artsen uiteindelijk toegeven dat het niet beter zal worden, kom je in een heel moeilijke periode. In het bijzonder psychisch is dat wellicht een traject met de meeste impact vergeleken met alle ervaringen uit de voorafgaande tijd. Accepteren dat het niet meer beter wordt en accepteren dat dit het nu is, behoorlijk gehandicapt verder te moeten leven met alle beperkingen en afhankelijkheden, is geen sinecure. Ik had me dat anders voorgesteld, maar helaas had niemand dit kunnen voorzien en kan ook niemand daar verder iets aan doen. Iets anders waar ik ook steeds meer mee te maken krijg, is Nederland-regeltjesland. Het is ongelooflijk waar ik zoal tegenaan loop. Problemen met CZ, de AWBZ, het CAK, de WMO, het UWV, Thebe noem maar op. En dan nog soms de manier waarop ik tewoord gestaan word, soms bij de konijnen af. Omdat ik toevallig ziek of gehandicapt ben denken sommige 'hulpverleners' dat ik niet meer zelfstandig kan denken en doen net of ik een of andere randdebiel ben. Ik ga voortaan maar de gesprekken opnemen, kan ik er misschien nog iets mee doen. Zo dat lucht weer lekker op ... Werken gaat heel goed; ik ben er even uit en de collega's zijn heel aardig voor me. Ik ga wellicht proberen de werktijd wat uit te breiden. Ook het sporten bij Willemsen hier in Oosterhout gaat goed. Wordt vervolgd ... groeten, Cees

1 opmerking:

jaynewberg zei

Hoi Cees

Het hoofdstuk: De Kiezen en het ervoor krijgen is een bekend gegeven. Alles kan in principe maar het moet wel in zesvoud en gecatalogiseerd worden aangeleverd.
Het leukste is nog dat regels en vooral richtlijnen worden aangepast en dat gemeenten hun eigen budget parkeren bij Ijslandse banken en ander dillentantisme.
Daar zijn we mooi klaar mee.
Ken je die film met William Hurt die als dokter in zijn eigen ziekenhuis wordt opgenomen ?
Dat zou iedere ambtenaar op zijn eigen gebied ook eens mee moeten maken.
We blijven meeleven joh.

P.s. een gefilmd gesprek kan een goed breekijzer worden.

Groeten van Pa en Jan